Kış Çorbası - Pancar Çorbası



Havalar soğumaya başlayıp pancar ve balkabağı reyonlarda yerini aldıysa kış gelmiştir. Mutfağın camından rengarenk yapraklarla bezenmiş ağaçları seyrederken, mutfaktada renkli birşeyler pişmeliydi. Ozaman balkabağına geçmeden pancarla neler yapabilirim? Herşeyden önce mor/kırmızı bir pancar çorbası içimizi ısıtmak için ne güzel olurdu. Birde et suyuyla yaparsak, bağışıklığımızı güçlendiririz. 

Birde damağımda bahardan kalma bir pancar tabule tadı var. Mayıs'ta Kabak Vadisine gittiğimizde Lilith'in lezzetli mutfağından bahar meyveleri ile hazırlanmıştı. Mevsim kış, çilek uygun olmaz. Bende nar ve portakal eklerim. Öyle de lezzetli oldu ki. Önce Pancar çorbasından başlayalım, sonrada tabulenin tarifini veririm.



Pancar Çorbası

2,5 adet iri pancar
1 soğan, 1 diş sarımsak
1 havuç
1 patates
1 ufak kase et suyu
Su

Pancarları önceden haşladım. Pişince pancarları ayrı bir tencereye alarak  soğan, sarımsak, patates ve havucu iri halde doğrayarak ekledim. Et suyu ve üzerine birazda su ekleyerek, bütün sebzeler pişine kadar kaynattım. Sebzelerin pişip-pişmediğini bıçak saplayarak test ediyorum. Ya da bir parça dışarı alarak tadabilirsiniz. Sebzeleri blendrdan geçirip püre haline getirdikten sonra kıvamını kontrol edin. Eğer çorba koyu olduysa kaynamış su ilave ederek, biraz daha kaynatabilirsiniz. Tuz ve karabiber ekleyerek, servis edebilirsiniz.
Arzu ederseniz, servis sırasında kaselerin üzerine biraz krema ekleyebilirsiniz.
Kurumuş, kalan ekmekleriniz varsa onları ufak ufak keserek fırınlayabilirsiniz ve çorbanıza ekleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , , ,