Mini Çikolata Rüyası - Bol çikolatalı pasta

Çikolatalı pasta mı? Hem de içerisi biraz ıslak ve kreması da bol çikolatalı. Eğer yoğun çikolata sevmiyorsanız bu tariften uzak durun! Diğer yandan, meyveli pasta seven bir arkadaşım bile bir dilimi rahatlıkla bitirdi. Yoğun çikolatalı ama içinizi bayıltmıyor. Bu pastayı herkes zaman zaman hayal ediyordur:) Pasta, chocalate devils food cake ten uyarlanmıştır. Nigellissima programını izleyen vardır. Kadın yemek yapmaya ve yemeye aşık, yaptıklarını öyle güzel yiyor ki, hemen mutafağa koşmalıyım diyorsunuz:) Herşeyi bir anda kaseye atıyor ve herşey basitmiş izlenimi uyandırıyor. Bende bundan sonra daha küçük miktarlarda tatlı tüketmek için 15 cm lik küçük kalıpla çalışmayı tercih ediyorum. O zaman kolları sıvayalım. Fonda, Radyo Slowtime, Frenchpress açık! Fransız şarkıları eşliğinde mutfaktan harika kokular yükselsin..


Mini Çikolata Rüyası

Su bardağı klasik her evde olan (bu durum eskide kalmaya başladı:)) paşabahçenin su bardağıdır. 1 bardak=165 ml su almaktadır.

50 g kakao,
1+1/3 su bardağı kaynar su (165+50 ml)
3/4 su bardağı şeker (100 g)
1 su bardağı un (110g)
1/2 su bardağı yoğurt (95 g)
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı (40g) 
bir çimdik tuz

Öncelikle suyu kaynatınız. Bir kavanoz ya da kaba (malzemeleri içinde karıştıracağınız rahat bir kap olması önemli, sadece sıvı malzemeleri karıştıracaksınız.) kakao ve şekeri ekleyiniz. Kakao ve şekerin üzerine kaynar suyu ilave ederek, soğuyana kadar karıştırınız. Biraz soğuyunca yogurt ve yağıda aynı kap içine ekleyiniz.
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırınız. (Un+tuz+kabartma tozu+karbonat)
Bütün kuru malzemeleri bir kaba alıp sıvı malzemelerin yarısını ekleyip karıştırınız, 1 yumurta ekleyip, karıştırınız. Kaba kalan sıvı malzemeleri de ekleyip, karıştırınız.

Keki 15 cm lik kelepçeli kalıba alıp, önceden 170 C ye ısınmış fırında 35 dk pişiriniz.

Kreması:
200 g krema,
1 paket bitter çikolata, 1 paket sütlü çikolata (Toplam 160 g)
50 g tereyağ

Kremayı tavada ısıtın ama çok dikkatli olun krema kaynamıcak ama kenarlarından ufak baloncuklar çıkıcak. Krema ısınınca içerisine çikolata parçalarını atarak eritiniz. E son tereyağını da ekleyerek, homojen bir karışım elde ediyoruz. Hazırladığımız kremayı en az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.

Pastayı hazırlarken, keki iki eşit parçaya ayırıp, süt ile ıslatınız. Daha sonra kremanın bir kısmını içerisine koyup, diğer kek parçası ile kapatınız. Kalan krema ile de pastanın üstünü kaplayınız. Tercihen üzerini süsleyebilirsiniz. Ben dilimlenmiş badem ekledim. 

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , ,