Malzemeler;
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
1 kabartma tozu,
vanilya,
meyve
Pandispanya
hamuru kıvamındaki kek için, yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplarda
çırparak, daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz. Yumurta akının içine şekeride ilave edip, iyice karıştırınız. Daha sonra
unu eleyip, karışıma kabartma tozu ile beraber ekleyiniz. Bu aşamadatahta bir kaşık yada karıştırıcı ile karıştırmanızı tavsiye ederim. En son vanilyayı da ekleyip, fırın kabına boşaltabilirsiniz.
Daha sonra istediğiniz meyveyi, çilek güzel bir tercih;) dilimleyip,
fırın kabındaki karışımın üzerine diziniz. Bir kısmı içine dogru
kendiliğinden batmaya başlayacaktır, bol meyve koyabilirsiniz.
170
derecede 35-40dk, kekin inceliğine göre pişmesi yeterlidir. Fırından
çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Tarifi aldıgım sitede, fırından çıkınca üzerine 2 yemek kaşığı kadar
kremayı gezdirmeyi tavsiye ediyor. Krema sıcakta eriyip, kekin içinde
kayboluyor ve güzel bir lezzet oluşturuyor.
Fakat her yaptığımda, kalori eklememek için sade tüketmeyi tercih ediyorum. Keki taze iken tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun..
İncirlisi için;